De Bezaan

De Bezaan is het achterste zeil van een zeilschip en dient om bij te sturen. De Bezaan kan je ook niet alleen besturen. Vandaar een mooie symbolische naam om iedere bewoner zijn eigen koers te laten varen en daar waar nodig de stand van de zeilen aan te passen aan de wind.

Vzw Ithaka en Rotaryclub Oostende Ter Streep engageren zich om deze droom waar te maken. Uit deze samenwerking groeide vzw de Bezaan.

De Bezaan in Gistel wordt een appartement voor mensen met een beperking, gewoon in de wijk. Acht appartementen zijn voorbehouden voor mensen met een beperking. In de twee reguliere appartementen zullen mensen wonen als ‘resident’. Dit wordt gezien als een aanwezigheidsfunctie voor de andere bewoners.